Bilbao: Politická obnova mládeže EDP

701 Views

Viac ako 50 delegátov z európskych mládežníckych organizácií prichádzajúc z 10 európskych krajín, sa 26., 27., a 28. septembra stretlo, aby otvorilo debatu o novom politickom smerovaní Mladých demokratov za Európu (Young Democrats for Europe, ďalej len YDE), mládežníckej organizácie EURÓPSKEJ DEMOKRATICKEJ STRANY (European Democratic Party, ďalej len EDP), a kvôli obnove svojho manažmentu.

Stretnutia, výmeny a súdržnosť

Po úvodnej reči Aitora Estebana – španielskeho poslanca EAJ-PNV, Mattea Fioriniho – jediného člean YDE, ktorý bol hlavou štátu a reči Mihaia Sebeho, bol kongres otvorený reportami predošlého tímu. Následne boli jednomyseľne prijaté do radov YDE dve organizácie: UDI Jeunes (Francúzsko) a Youth of the National Forum (Chorvátsko). Boli prijaté významné zmeny v stanovách, čo umožňuje organizácii byť viac dynamickou a efektívnou, najmä v oblasti prijímania individuálnych členov. Nakoniec, na záver dňa bolo zvolené nové vedenie, postavené na rôznych doplňujúcih sa profiloch. Nový riadiaci tím YDE povedie Miroslava Demková, ktorá sa bude sústrediť na revitalizáciu a rozšírenie štruktúry YDE.

Tento Kongres bol príležitosťou pre YDE na potvrdenie svojho dlhodobého politického projektu na nadchádzajúce roky. Projekty zamerané na nezamestnanosť mládeže a posilnenie jej postavenia v politike, zahraničnú politiku EÚ, sebaurčenie národov v EÚ sa začnú v nabližších týždňoch. Počas tohto víkendu, delegátom tiež umožnili objaviť čaro Baskickej kultúry rôzne aktivity organizované mladými Baskami z Euzko Gaztedi Indarra. Kongres skončil dňom Baskitskej národnej strany, ktorý je jedným z najvýznamnejších podujatí v Baskitsku, na ktorom bolo viac ako 50 000 ľudí.

Young Democrats for Europe (YDE)
Jeunes Democrates Europeens (JDE)
YDE je mladinsko krilo Evropske stranke. Sprejemamo ključno vlogo demokratičnih načel, podčrtanih v Lizbonski pogodbi in zajetih v našem političnem prepričanju: demokracija, svoboda, enakost, udeležba, trajnost in solidarnost.

Kontaktiraj nas

    NAŠI PARTNERJI