Noví Mladí demokrati!

828 Views

Nadväzujúc na kongres, ktorý sa konal v Paríži 1. okóbra 2016, si Young Democrats for Europe zvolili novú radu desiatich členov, vedenú prezidentom Antoinom Carettom, generálnym tajomníkom Vincentom Delhommem, hovorkyňou Begonou Garteizaurrecoaovou a pokladníčkou Bettinou Schwarzovou.

Hosia a delegáti z viac ako 15 európskych krajín diskutovali o potrebe podpory silnejšieho zapojenia občanov na úrovni EÚ a o možných dopadoch Brexitu na Európsku úniu. Antoine Carette, novo zvolený prezident zdôraznil, že: „Európske voľby by mali byť zhumanizované a kľúčom k tomu sú nadnárodné zoznamy, ktoré Guy VERHOFSTADT podporuje“.

Pri tejto príležitosti, sa nová, grécka organizácia pridala k mladým európskym demokratom: Únia mládeže centristov (alebo Νεολαία Ένωσης Κεντρώων v Grécku), ktorých strana sa nedávno dostala do gréckeho parlamentu. Young Democrats sú teda teraz zastúpení v 9 krajinách v rámci Európoy.

Young Democrats for Europe sú mládežníckym krídlom Európskej demokratickej strany (EDP-PDE) a jedným z mládežníckych krídel europarlamentnej skupiny Aliancia európskych liberálov a demokratov. Európska demokratická strana je jednou z oficiálne uznaných európskych strán v Európskom parlamente.

So vznikom v roku 2007, Young Democrats for Europ sa v prvom rade usilujú o silnejšiu a integrovanejšiu Európu a o posilnenie základných hodnôt Európskej únie: demokracie, slobody, rovnoprávnosti, účasti, udržateľnosti a solidarity. Našou misiou je taktiež podporovať väčšiu politickú angažovanosť európskej mládeže a zvýšiť povedomie o mnohých problémoch, týkajúcich sa mladých, ako napríklad vzdelanie, mobilita a nezamestnanosť.

No comments

Young Democrats for Europe (YDE)
Jeunes Democrates Europeens (JDE)
YDE je mladinsko krilo Evropske stranke. Sprejemamo ključno vlogo demokratičnih načel, podčrtanih v Lizbonski pogodbi in zajetih v našem političnem prepričanju: demokracija, svoboda, enakost, udeležba, trajnost in solidarnost.

Kontaktiraj nas

    NAŠI PARTNERJI