Európsky konvent mládeže: Mládež je kľúčom k zmene EÚ!

783 Views

150 zástupcov mládežníckych organizácií z 38 krajín sa zišlo v Európskom parlamente v Štrasburgu v marci 2017 s cieľom vytvoriť základ lepšej Európy. Medzi nimi bol aj náš generálny sekretár Asier Areitio. Európska mládež nemôže zostať v tomto dôležitom momente nečinná.

Je tiež dôležité zdôrazniť, že sme na tomto podujatí mohli byť predovšetkým vďaka finančnej podpore EDP.

Účastníci konventu sa zamerali na vypracovanie európskej občianskej ústavy s cieľom posilniť moc Únie a zmeniť model, ktorý máme teraz. Hlavnou myšlienkou bolo vytvoriť federálnejšiu Európu, pretože súčasný model je už zastaraný. Práca mladých zástupcov bola založená na spolupráci a výmene nápadov v malých skupinách okolo 14 ľudí s rôznym pôvodom, od vedcov až po mladých politikov alebo členov mimovládnych organizácií.

Asier zameral svoju prácu na témy “Vnútorné veci a bezpečnosť”, “Ekonomický a sociálny model” a “Práva a sloboda” a je spokojný s výsledkami tohto podujatia: navrhovaná ústava bude zaslaná európskym politikom.

Ústavu si môžete prečítať tu: http://www.youthconvention.eu/european-youth-convention-citizens-constitution.php

Credit: European Youth Convention/Joël Hellenbrand, 2017

Asier at the European Parliament
Asier at the European Parliament
Working Group
Working Group

No comments

Young Democrats for Europe (YDE)
Jeunes Democrates Europeens (JDE)
YDE je mladinsko krilo Evropske stranke. Sprejemamo ključno vlogo demokratičnih načel, podčrtanih v Lizbonski pogodbi in zajetih v našem političnem prepričanju: demokracija, svoboda, enakost, udeležba, trajnost in solidarnost.

Kontaktiraj nas

    NAŠI PARTNERJI