Spoločné vyhlásenie skupiny ALDE Letnej akadémie

1 View

Vzdelávaním a zapojením mladých Európanov dnes zabezpečujeme a posilňujeme našu Európu zajtrajška

Budúcnosť Európy závisí od mládeže: zachytávaním mladých kandidátov a vzdelávaním budúcich generácií môžeme zabezpečiť, že EÚ nielen prežije, ale bude prekvitať.

Pri nadchádzajúcich voľbách do Európskeho parlamentu chceme vidieť tvorivé kampane zamerané na občanov, ktoré sa uskutočňujú online, zamerané na mládež, a konkrétne vysvetľujúce, čo Európsky projekt znamená a aké benefity EÚ priniesla pre každého z nás.

Ako Mladí Liberáli a Demokrati vyzývame členské štáty skupiny ALDE, aby plne prijali digitálnu kampaň na demystifikáciu fungovania EÚ pre mladých ľudí v celej Európe.

Volámep pre konkrétne riešenia reformy Európskej únie, ktorá prechádza z diskusií na reálne činy.

Požadujeme e-demokraciu a nadnárodné zoznamy, skutočný boj proti nezamestnanosti mladých ľudí, inovatívne zákony o autorských právach a zabezpečenie dodržiavania zásad právneho štátu ktoré sa uplatňujú rovnakým a spravodlivým spôsobom.

Chceme inkluzívnu Európu, bojujeme proti všetkým formám netolerancie a podporujeme vzdelávacie programy zamerané na zručnosti 21. storočia a budovanie emočnej inteligencie. Chceme Európu občanov a nie Európu hraníc, Európu, ktorá chráni občianske, politické a sociálne práva a slobody bez ohľadu na to, odkiaľ pochádzajú ľudia alebo ich pôvod.

Dnešné výzvy môžu byť vyriešené globálne, a preto chceme, aby Európa viedla svet v boji za mier, prosperitu a spravodlivosť.

Účastníci Letnej akadémie sú Mladí Liberáli a Demokrati z celej Európy, členovia Európskej Liberálnej mládeže a Mladí Demokrati pre Európu. Pre väčšinu účastníkov bol 2-dňový seminár v Európskom parlamente v Bruseli ich prvým podujatím na európskej úrovni.

No comments

Young Democrats for Europe (YDE)
Jeunes Democrates Europeens (JDE)
YDE je mladinsko krilo Evropske stranke. Sprejemamo ključno vlogo demokratičnih načel, podčrtanih v Lizbonski pogodbi in zajetih v našem političnem prepričanju: demokracija, svoboda, enakost, udeležba, trajnost in solidarnost.

Kontaktiraj nas

    NAŠI PARTNERJI