11/11/2019 Správy

1 View

Pred sto rokmi sa vojenské trúby ozývali na fronte a zvony zvonili na oznámenie prímeria. Európska mládež zaplatila tú najvyššiu cenu vo svojej histórii. Z 9 miliónov mŕtvych a viac ako 6 miliónov zranených, väčšina z nich bola mladšia ako 35 rokov. Vzdajme hold tým, ktorí predčasne pochopili, že len priateľstvo medzi našimi dvomi národmi založené na spoločnej organizácii štátov prinesie trvalý mier na Európsky kontinent. Dohody z Locarna z roku 1925, pod vedením Gustava Stresemanna a Aristida Brianda, boli takmer jedinečným pokusom umožniť francúzsko-nemecké zmierenie pred nástupom nacionalistickej diktatúry. Až do konca Druhej svetovej vojny, vytvorenia európskeho spoločenstva a podpísania Elyséovej zmluvy v roku 1963 sa nemecká a francúzska mládež konečne uznala za bratov a sestry.

 

Sto rokov po skončení Prvej svetovej vojny nesie naša generácia nesmiernu zodpovednosť. Kedže poznáme hodnotu spojenia našich dvoch národov, urobíme všetko, čo je v našich silách, aby sme toto spojenie posilnili, namiesto toho, aby sme ho oslabili. Ako hold pre mladých Európanov, ktorí zomreli na bojovom poli, zaväzujeme sa pokračovať v boji, aby priateľstvo medzi našimi dvomi národmi nikdy nezaniklo.

 

Tento op-ed podpísali naši francúzski a nemeckí členovia – Jeunes Démocrates a Junge Freie Wähler.

No comments

Young Democrats for Europe (YDE)
Jeunes Democrates Europeens (JDE)
YDE je mladinsko krilo Evropske stranke. Sprejemamo ključno vlogo demokratičnih načel, podčrtanih v Lizbonski pogodbi in zajetih v našem političnem prepričanju: demokracija, svoboda, enakost, udeležba, trajnost in solidarnost.

Kontaktiraj nas

    NAŠI PARTNERJI