Pozitívna vízia 1. ročníka summitu mladých zvolených lídrov

916 Views

YDE @ ALDE CoR Young Leaders' Summit

Dňa 27. a 28. augusta sa naši členovia Ludovic BENMOKHTAR- YDE, zástupca primátora kultúry mesta Bernay (Normandia, Francúzsko) a Sebastian LEIß – člen skupiny Junge Freie Wähler a vedúci predstaviteľ Liberálnej rady Dachau (Bavorsko, Nemecko) spoločne zúčastnili 1. ročníka summitu mladých zvolených lídrov, ktorý bol organizovaný ALDE Group a Európskou liberálnou mládežou vo Výbore regiónov.

Tieto dva dni plné stretnutí a prehliadok im umožnili bližšie spoznávať prácu zvolených zástupcov vo Výbore regiónov (VR) a taktiež zoznámiť sa s ostatnými mladými zvolenými liberálmi a demokratmi z celej Európskej únie.

Ludovic: “Ako mladý miestne zvolený zástupca vidieckeho mesta, som svedkom ako značne náročné je pre EÚ zverejňovať a šíriť svoje ciele medzi občanmi. Bohužiaľ, vďaka svojej jednoduchosti sa v našich vidieckych oblastiach rozširuje populistický diskurz. Okrúhle stoly, ktoré sa konali počas summitu, mi umožnili pochopiť, že problémy, ktoré ovplyvňujú Bernay, mestečko, kde som bol zvolený, ovplyvňujú aj ostatné európske mestá. Summit vytvoril výborný priestor nielen na zdieľanie našich spoločných skúseností, a osvedčených riešení, ale aj umožnil vypočuť si názory zvolených zástupcov Výboru regiónov a ich rady.“

Účel tohto víkendu rozhodne nie je účasť na zanedbateľnej udalosti, naopak má ambíciu vytvoriť sieť mladých pro-európsky cítiacich aktivistov, keďže mnohí z nich sa môžu stať budúcou generáciou európskych lídrov.

Európski demokrati, liberálne mládežnícke organizácie a ALDE Group vo Výbore regiónov chcú vďaka tomuto summitu vybudovať sieť, ktorá zaistí, aby mladí zvolení lídri mohli účinne pracovať na efektívnejšej a udržateľnejšej európskej integrácii.

No comments

Young Democrats for Europe (YDE)
Jeunes Democrates Europeens (JDE)
YDE je mladinsko krilo Evropske stranke. Sprejemamo ključno vlogo demokratičnih načel, podčrtanih v Lizbonski pogodbi in zajetih v našem političnem prepričanju: demokracija, svoboda, enakost, udeležba, trajnost in solidarnost.

Kontaktiraj nas

    NAŠI PARTNERJI